keskiviikko 28. elokuuta 2013

Konsensuksesta ei ole muutosvoimaksi




Hallitus on Kataisen ja Urpilaisen johdolla iskostanut kansaan kriisitietoisuutta, mikä tuntuu myös menneen perille. Tosin hallitus on itse reagoinut nykyiseen kriisiin jälkijättöisesti, eikä tuloksia ole vieläkään näkyvissä. Rakenneuudistuksesta on puhuttu jo pitkään, mutta valtiovarainministeri ei ole halunnut konkretisoida sen sisältöä, vain sen, että kaikki joutuvat luopumaan jostakin. Poliittista ja talouselämän eliittiähän tämä ei tietenkään koske.

Yhteisöveron tuntuvalla alennuksella tavoitellaan ”dynaamisia vaikutuksia” epämääräisessä tulevaisuudessa, mutta tätä päivää ovat jatkuvat irtisanomiset ja 300 000 työtöntä, joista 155 000 pitkäaikaistyötöntä. Nuorisotakuu ei näytä täyttävän siihen asetettuja tavoitteita. Hallitus pitää jääräpäisesti kiinni kunta- ja soteuudistuksesta, jonka ajatellaan tuovan säästöjä. Kuntauudistusta voidaan pitää perustuslain vastaisena, kun se puuttuu kunnalliseen itsehallintoon ja lisäksi etäännyttää demokraattisen päätöksenteon. Soteuudistus on ollut pelkkää sotkua jatkuvasti vaihtuvine työryhmineen. Porvarivetoisen hallituksen ilmeisenä tavoitteena on kiihdyttää sosiaali- ja terveyspalvelujen yksityistämistä.

Kuten pääministeri Katainen on todennut, yhteiskunta on individualisoitunut, ja jokaisen tulee huolehtia lähinnä omasta hyvinvoinnistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti