tiistai 15. lokakuuta 2013

Hämmästyttävää ajattelua




 Ruben Mikkola kirjoittaa TA:n 11.10 KOM-nuorten liitteessä otsikolla ”Harmaa talous – punainen tulevaisuus”.

En ollut uskoa lukemaani. Kirjoittaja haluaa poistaa verojen maksamisen, ja tässä hän itsekin viittaa analogiaan kokoomusnuorten tavoiteohjelmassa esitettyyn verojen poistamiseen.

Ruben Mikkonen korostaa harmaan talouden siunauksellista hyötyä luokkataistelussa (sic!). Näin näkevät myös nekin suurkapitalistit, jotka piilottavat omaisuuksiaan veroparatiiseihin. Putosin kärryiltä. Harmaan talouden puolustaminen ei ymmärtääkseni edistä kapitalismin tuhoa, päin vastoin.

Mikkonen on lukenut Tilastokeskuksen lukuja aika erikoisesti. Valtaosa budjetista ohjautuu sosiaali- ja terveydenhuoltoon sekä koulutukseen.  Näihin kohdistuvista miljardileikkauksista kiistellään, kun ns. rakenneuudistusta runnotaan läpi. Perinteinen, ankarin vasemmiston kamppailujen aikaansaama  hyvinvointivaltiomme on rahoitettu verovaroin, ja nyt tulossa olevat míljardileikkaukset tulevat kirpaisemaan eniten kaikkein heikommassa asemassa olevia. Eivätkö he juuri ole juuri se väestönryhmä, jonka puolesta vasemmiston ja erityisesti SKPn  tulisi kamppailla?

Mikkonen esittää, että verojen maksamatta jättämisen jälkeinen mahdollinen tulo ohjataan paitsi kommunistien, mutta myös ”köyhien hyväksi”. Hänhän on aivan Britannian pääministeri David Cameronin linjoilla, joka esittää hyvinvointivaltion tilalle hyväntekeväisyysyhteiskuntaa – Big Society –ideologiaa.

Jos tämä näkemys edustaa kommunistinuorten maailmankuvaa ja tulevaa SKP:n linjaa, havaitsen olevani ikäväkseni väärässää puolueessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti