torstai 1. elokuuta 2013

Räsänen asettaa itsensa lain yläpuolelle




Yksi tämän heinäkuun eniten keskustelua synnyttänyt  aihe on ollut sisäministeri Päivi Räsäsen kannanotto, jossa hän asettaa jumalan sanan lain yläpuolelle. Taas hänen lausuntoaan on seurannut useiden tuhansien ero kirkosta. Näinhän kävi jo taannoin hänen homoseksuaalisuutta tuomitsevasta vihaa puhkuvasta näkemyksestään YLE:n Ajankohtaisesssa kakkosessa. Taannoisessa Kansan lähetysseurassa pitämässään puheessa hän asetti jumalan sanan lain yläpuolelle. Tämä on herättänyt vilkasta keskustelua niin tiedotusvälineissä kuin sosiaalisessa mediassakin. Arkkipiispaa myöten kirkko hyväksyy hänen kantansa, mutta hämmästyttävää on, että myös tavalliset kansalaiset hyväksyvät sen sanan- ja uskonnonvapauteen vedoten. Räsästä pidetään jopa esimerkkinä rohkeasta kansalaistottelemattomuudesta.

Mutta se ei sovi ministerille, joka on vannonut ministerinvalan. Siinä hän sitoutuu noudattamaan Suomen lakia ja on osa lainsääntövaltaa käyttävästä instituutiosta. Kansanedustaja Anna Kontula on tunnustanut rikkoneensa lakia piilotelleessaan pakolaisia, mutta hänen tarkoitusperänsä on ollut humanitäärinen. Kansalaistottelemattomuutta pidetään tavallisille kansalaisille keinona vastustaa epäoikeudenmukaisina pitämiään päätöksiä. Yhdeksi suoran demokratian vaikutuskanavaksi on otettu kansalaisaloite, joka ei kuitenkaan ole toiminut  sille asetetulla tavalla.

On hämmästyttävää, kuinka paljon myötätuntoa Räsänen saa.  Hän ei edusta sitä kristillistä suvaitsevaisuutta ja ihmisrakkautta, josta raamatussa puhutaan. Viides käsky kieltää tappamisen, ja siihen Räsäsen kielteinen suhde aborttiin perustuu.  Mutta kirkko siunaa aseet, ja armeijassa on edelleen sotilaspappeja. Räsänen on rasite puolueelleen ja koko hallitukselle, jonka kokoonpano vasemmistosta oikeistoon on ainutlaatuinen Euroopassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti